top of page
bgImage

House Of

ELEGANCE by Tess

Elegance is a style that never will be old fashion.....

House of Elegance by Tess

Står för min passion för kläder, 1700-tal & de historiska drottningar & kvinnor som levt både i Sverige men också i Frankrike, och självklart tänker jag på drottningarnas drottning Marie Antoinette, men även i Sverige har vi haft minnesvärda drottningar som ex Louvisa Ulrika (även känd som Gustav III' s mor), eller Hertiginnan Charlotta (gift med Gustav III' s bror Hertig Karl)Jag har skapat mönster och illustrationer som väver ihop detta.. och jag tycker det är så oerhört viktigt med allt som historien har gett oss när det gäller just FASHION. det är trots allt tack vare det som var en gång som vi har kläder som idag och tro det eller ej, men allt kommer tillbaka på ett eller annat sätt.. för eller senare....

.

Min tanke har varit att plocka med historiska, influenser & symboler från förr och uppdatera till något av det som är på modet idag à la 2022 !!

Svensk Allmogedesign samt Blommor ligger mig även varmt om hjärtat, så flowers dyker även upp på olika sätt i mina mönster, samt att det även är roligt att måla mönster som är rent baserade på just Fashion things som ex väskor, smink, skor samt liknande saker som acossieras med fashion.


Det finns tre citat som jag ofta har med på mina alster...

Sparkle Everyday

Feel like a Queen

Enjoy every moment


Alla står egentligen för att ..ta vara på livet, känn dig stark & fri, och njut så mycket du bara kan. .och för allt i världen, glöm inte att det blir betydligt roligare med lite Glam både till vardag som fest..!!De mönster jag designat finns på både t-shirts, tygväskor, saronger, kuddfodral, muggar mm och jag hoppas verkligen att du hittar något som du tycker om, eller så kanske du behöver en present till någon. Bring fashionhistory to the future... Jag tar beställningar på mejl, så hör av dig på info@engbygarden.se Allt för att du ska kunna gitta något som du kan använda med en gång... Även kvinnomodet genom tiderna influerar mig på olika sätt, så som De stora etablerade historiska modehusen som Chanel, Dior, Gucci m fl


Ja, jag hoppas så att du ska hitta något du tycker om och på så sätt låta modets historia leva vidare......

Här nedan ser du några av alla mina mönster som finns att tillgå och som går att få på diverse saker som ex- kuddfodral, saronger, väskor och mycket mer - håll till godo!!!

BLAD PÅ GREN - PINK

BUBBLEGUM VIBES

PINK MARBLE

PASTELL BRANCHES

PINK FAN - HOLIDAY

FASHION BLACK

PINK ROSE

PINK LILY

LOUISA ULRIKA MONOGRAM

 - BEIGE

CROWN

BEIGE MEDALJONG

BEIGE LILY BLUR

MA TUKROISE STRIPE

TURKOISE COFFEE MUG

GREEN FASHION SHOE

PASTELL FURN

bottom of page